Witstaart

projecten

Witstaart monumentale herenboerderij
MONUMENTALE HERENBOERDERIJ

Een rondje door het huis is een reis door de tijd

W-outline

Waar de aanbouw van de jaren ’60 is gesloopt zit nu een stalen pui met glas. Veel licht, ruimte en contact met buiten maakt van de benedenverdieping een heerlijke open leefruimte. Aan de keukentafel kun je in alle richtingen naar buiten kijken.

Binnen is met veel beleid ontmanteld waardoor de mooiste details tevoorschijn kwamen: Een afgebikte schoonmetselwerkwand, de gebinten, (eeuw)oude handtekeningen en het balkenplafond. Het zat allemaal verstopt, nu bepalen ze de sfeer. Alles wat nieuw is, is helder en eenvoudig, zodat het juist de oude elementen zijn die opvallen.

Buiten is grondig gerenoveerd. Behalve de glaspuien is alles in ere hersteld en teruggebracht naar de originele structuur. Nieuwe knipvoegen, bakgoten en schuiframen kunnen weer 100 jaar mee. In nauw overleg met de gemeente zijn hier weloverwogen keuzes gemaakt. Die maken van het monument een pareltje.