Witstaart

projecten

RECEPTIEBALIE 
DELTION COLLEGE 

Opdrachtgever

Locatie 

Opleverdatum

Functie

Ontwerpfasen

Deltion College

Zwolle

september 2021

receptie, beveiliging

SO, DO, TO

W-outline

Op de dynamische campus in Zwolle wenste Deltion College een centrale plek voor receptie en beveiliging. Eén werkzone voor functies die voorheen op verschillende plekken waren.

Het moest een herkenbare, zichtbare plek worden, die wel onderdeel is van het geheel. Een uitdagende opgave in deze drukke omgeving, waar de verschillende lesgebouwen al een eigen kleur hebben en er veel verschillende structuren zijn in hout, licht en materiaal.


De nieuwe balie is benaderbaar, herkenbaar, warm huiselijk en onderdeel van het geheel. De puzzel om veiligheid en comfort te bieden en toch een open uitstraling hebben we opgelost door een af te sluiten glazen gedeelte te maken van waaruit je makkelijk achter de open balie komt.

In deze ruimte is er rust; een goede akoestiek en een goed regelbaar klimaat. Daarbuiten is men onderdeel van de dynamiek van de campus.


Door mee te denken in het nieuwe dienstverleningsconcept konden we een ontwerp maken waarin alle mensen en functionaliteiten maximaal tot hun recht komen.