Witstaart

projecten

RECEPTIEBALIE  DELTION COLLEGE 

Opdrachtgever 

Locatie 

Opleverdatum

Functie    

Ontwerpfasen

 

Deltion College 

Zwolle

september 2021

receptie, beveiliging

SO, DO, TO

W-outline

Op de dynamische campus in Zwolle wenste Deltion College een centrale plek voor receptie en beveiliging. Eén werkzone voor functies die voorheen op verschillende plekken waren.

Het moest een herkenbare, zichtbare plek worden, die wel onderdeel is van het geheel. Een uitdagende opgave in deze drukke omgeving, waar de verschillende lesgebouwen al een eigen kleur hebben en er veel verschillende structuren zijn in hout, licht en materiaal.


Ons ontwerp sluit aan bij de lattenstructuur van de campus-brug, maar is vormgegeven als een herkenbare sculptuur. De nieuwe balie is benaderbaar, herkenbaar, warm huiselijk en onderdeel van het geheel. De puzzel om veiligheid en comfort te bieden en toch een open uitstraling hebben we opgelost door een af te sluiten glazen gedeelte te maken van waaruit je makkelijk achter de open balie komt.
In deze ruimte is er rust; een goede akoestiek en een goed regelbaar klimaat. Daarbuiten is men onderdeel van de dynamiek van de campus.