Witstaart

projecten

betonplint betontredes

  vorig project

METAMORFOSE VARKENSSCHUUR

Van donkere varkensschuur naar zonovergoten familiehuis

W-outline

Tot 1988 stonden er de varkens, daarna alleen nog maar spullen. Na jaren krijgt deze schuur weer een functie, nu als leefruimte.

 

Dit gezin wilde een open leefruimte, maar wel hoekjes om je terug te kunnen trekken. Dat hebben we vertaald in een ruimtelijk ontwerp waarbij in het midden een verdiepingsvloer is om te kunnen werken. Daaronder zit de keuken. Er rond omheen is ruimte voor de keukentafel, de zithoek en genoeg speelruimte voor de kinderen.

Om in de varkensschuur te kunnen wonen is de gehele vloer verlaagd om hoogte te creëren. Een betonplint laat de originele hoogte zien en is meteen een waterkering.

 

Omdat we wisten dat er in alle vorige huizen geen plek was voor de enorme boekenverzameling hebben we als eyecatcher een enorme boekenkast gemaakt. Eindelijk hebben ze een huis waar alle boeken uit de dozen kunnen. 

“Door verder te kijken dan de meest logische oplossing hebben ze voor ons een unieke en praktische woning gecreëerd. Oud en nieuw zijn perfect in balans gebleven”.


Door goed te luisteren naar alle persoonlijke wensen konden we iets unieks maken. Een ontwerp dat weerspiegelt wie de bewoners zijn, dat vinden we leuk.

  vorig project