Witstaart

We werken graag samen met opdrachtgevers die ambities hebben en met ons iets bijzonders willen maken.
Particulieren en professionals.

De omvang van een project is voor ons niet belangrijk. Ons hart gaat sneller kloppen wanneer de ambitie er is om iets speciaals te maken. Dat kan zijn een uitbreiding of verbouwing van iets bestaands, maar ook een ontwerp voor iets dat nog niet bestaat. Groot of klein. Voor particulier of professional. Als we er maar iets unieks voor kunnen ontwerpen.

Het liefst zijn wij van A tot Z bij een project betrokken. Dan ontstaat er een samenwerking waarbij wij ons optimaal kunnen inzetten om de kwaliteit te maken die we voor ogen hebben.


In een vroeg stadium, wanneer ideeën nog ‘wilde plannen’ zijn kunnen wij onderzoeken welke (on)mogelijkheden er zijn. Met (grove) schetsen laten we verschillende opties zien. We proberen daarbij antwoord te geven op een vraag, maar tekenen ook altijd een variant die niet gevraagd is. Om onze opdrachtgevers te verrassen en het maximaal haalbare uit een opgave te halen. Dat kan leiden tot rigoureuzere plannen, maar het kan ook betekenen dat de oplossing eenvoudiger (en goedkoper) wordt dan in eerste instantie gedacht. We houden van puzzelen, proberen het onmogelijke mogelijk te maken.


“Wij ontwerpen wat u niet heeft gevraagd”

Een schetsplan kan gebruikt worden om processen in gang te zetten. Afstemming met de gemeente over regelgeving, met uitvoerende partijen over kosten en met gebruikers om de impact te overzien.
Een goed totaalplan helpt om, gefaseerd of in één streep, naar een stip op de horizon toe te werken.


Vervolgens werken wij de plannen verder uit, dat kan afhankelijk van de omvang in meerdere fasen.

Gedurende het hele ontwerp werken wij in een 3D tekenprogramma (Archicad). Dit helpt onszelf bij de ruimtelijke puzzel en onze opdrachtgevers om het ontwerp ruimtelijk te kunnen ervaren.

In de beginfasen is dat als een maquettemodel, zonder kleuren en materialen. In de verdere uitwerking wordt dit steeds gedetailleerder tot we uiteindelijk een realistisch model hebben waar we samen doorheen kunnen lopen.


Wanneer we ook de technische uitwerking doen en betrokken blijven tijdens de uitvoering kunnen we onze opdrachtgevers ontzorgen maar ook geld voor ze besparen. We kijken kritisch mee in de aanbiedingen en denken mee in slimme oplossingen, het liefst met lokale partijen. Samen met hen komen we tot de beste oplossing voor onze opdrachtgever.

Wij houden ervan te werken met partijen die iets durven te maken dat nog niet eerder is gemaakt. Dat is innovatie!

Onze diensten
voor professionals:

Werkplekconcepten

Dienstverleningsconcepten

Haalbaarheidsstudies

Interieur- en bouwkundig ontwerp

van Schetsontwerp t/m Uitvoeringsfase

Bouwbegeleiding


Onze diensten
voor particulieren:

Interieur- en bouwkundig ontwerp

voor nieuwbouw of verbouw

Het maken van een schetsplan

t/m de technische uitwerking

Aanvraag van vergunningen

Bouwkundig advies

Bouwbegeleiding