Witstaart

projecten

KANTOOR VITENS ARNHEM

Opdrachtgever

Locatie 

Opleverdatum

Oppervlakte

Aard

Functie

Ontwerpfasen

Vitens

Arnhem

september 2021

4.400 m2

verbouw

kantoor, ontmoetingsplek

SO, VO, DO, TO, UO

W-outline

Aanleiding voor de verhuizing van waterbedrijf Vitens was de wens voor een flexibeler kantoor, met grote open vloeren waar vooral de afdeling Klant&Facturatie (het ‘callcenter’) optimaal kan functioneren en wisselen in samenstelling.
Daarnaast heeft het kantoor een satelliet- en ontmoetingsfunctie en is elke medewerker van Vitens welkom om hier te komen werken en af te spreken met collega’s. Dat aspect werd versterkt toen gedurende het traject het fenomeen ‘thuiswerken’ om de hoek kwam kijken en vaste werkplekken verleden tijd lijken te zijn.

 

De twee werelden van call-center en werkplek-als-ontmoetingsplek komen hier bij elkaar. Qua vormgeving hebben we de verschillen omarmd en uitvergroot. De generieke werkvloeren zijn open, licht en uniform (en daarom flexibel) in te delen. Een arbo werkplek met goede akoestiek vormt hier de basis.

Het ontmoetingsgebied rondom het hart van het gebouw is juist divers, sfeervol en ademt ‘Vitens’. Onze inspiratie voor deze plek was Vitens zelf: de productielocaties. Daar waar het water daadwerkelijk ‘gemaakt’ wordt. Bij ons bezoek aan diverse productielocaties zagen we zoveel mooie materialen, historie en details, dat hebben we letterlijk in ons ontwerp toegepast.

Koperen watermeters zijn de knoppen van de lockers, oude buizen zijn gebruikt als ommanteling van waterleidingen.

Tegeltjes uit  ‘Het Engelse Werk’ op verhoogde vloeren en stalen pantry’s zijn een vertaling van grote waterkoppelingen. De nieuwe trap kan er zo één zijn uit de productielocaties, industrieel met betonnen opstand. Deze trap verbindt de 8e en 9e rechtstreeks met elkaar, zodat ontmoeting maximaal mogelijk wordt en het vergadercentrum makkelijk bereikbaar is.

Alle aluminium kozijnen, inclusief hang- en sluitwerk, deurdrangers en plinten hebben een half-transparante coating in koperlook, dat een grote bijdrage levert aan de bijzondere eenheid tussen oude en nieuwe onderdelen.


Een stoere, robuuste werkomgeving met pure materialen is het resultaat. Een uitnodigende werkomgeving voor circa 500 medewerkers van Vitens, die elkaar hier treffen en inspireren.

In dit kantoor hebben jullie de hele Vitens organisatie terug laten komen”

Aanleiding voor de verhuizing van Vitens was de wens voor een flexibeler kantoor, met grote open vloeren waar vooral de afdeling Klant&Facturatie (het ‘callcenter’) optimaal kan functioneren en wisselen in samenstelling.

Daarnaast heeft het kantoor een satelliet- en ontmoetingsfunctie en is elke medewerker van Vitens welkom om hier te komen werken en af te spreken met collega’s. 

Dat aspect werd versterkt toen gedurende het traject het fenomeen ‘thuiswerken’ om de hoek kwam kijken en vaste werkplekken verleden tijd lijken te zijn.

 

De twee werelden van call-center en werkplek-als-ontmoetingsplek komen hier bij elkaar. Qua vormgeving hebben we de verschillen omarmd en uitvergroot. De generieke werkvloeren zijn open, licht en uniform (en daarom flexibel) in te delen. Een arbo werkplek met goede akoestiek vormt hier de basis.

 

Het ontmoetingsgebied rondom het hart van het gebouw is juist divers, sfeervol en ademt ‘Vitens’. Onze inspiratie voor deze plek was Vitens zelf: Namelijk de productielocaties. Daar waar het water daadwerkelijk ‘gemaakt wordt. Bij ons bezoek aan diverse productielocaties zagen we zoveel mooie materialen, historie en details, dat hebben we letterlijk in ons ontwerp toegepast:

Koperen watermeters zijn de knoppen van de lockers, oude buizen zijn gebruikt als ommanteling van waterleidingen. Tegeltjes uit  ‘Het Engelse Werk’ zijn op de verhoogde vloeren te vinden en de stalen pantry’s zijn een vertaling van grote waterkoppelingen. De nieuwe trap kan er zo één zijn uit de productielocaties, industrieel met betonnen opstand. Deze trap verbindt de 8e en 9e rechtstreeks met elkaar, zodat ontmoeting maximaal mogelijk wordt en het vergadercentrum makkelijk bereikbaar is.

Alle aluminium kozijnen, inclusief hang- en sluitwerk, deurdrangers en plinten hebben een half-transparante coating in koperlook, dat een grote bijdrage levert aa”EENn de bijzondere eenheid tussen oude en nieuwe onderdelen.

 

Een stoere, robuuste werkomgeving met pure materialen is het resultaat. Een uitnodigende werkomgeving voor circa 500 medewerkers van Vitens, die elkaar hier treffen en inspireren.

In dit kantoor hebben jullie de hele Vitens organisatie terug laten komen”,