Eens even heel iets anders om een mooi ontwerp voor te maken: Een BMX-baan + clubhuis.

 

Back on track!

 

Eens even heel iets anders om een mooi ontwerp voor te maken: Een BMX-baan + clubhuis. Coooooooool.

Fietscrossclub FCCL in Lichtenvoorde heeft van de gemeente Oost Gelre een nieuwe locatie toegewezen gekregen voor hun nieuwe BMX baan, want de huidige baan is te klein en voldoet niet meer aan de minimale eisen. In samenwerking met de gemeente is een planstudie gemaakt voor locatie Eschpark bij zwembad ’t Meekenesch in Lichtenvoorde.

Dat wij gevraagd zijn hiervoor een ontwerp te maken is natuurlijk geen toeval, met (voor wie het nog niet wist) Wilfred als BMX-er  in hart en nieren.

 

Samen met de FCCL is een intensief traject met gemeente, omwonenden, stedebouwkundige en het zwembad geweest om de plannen zorgvuldig te ontwikkelen. Nu ligt er mooi en ambitieus plan.

Bijzonder aan het plan is dat in het gebouw alle clubhuis-faciliteiten zijn, maar ook de jury (bij de finish) en het parc fermé (op het dak, bij de start). Om dat allemaal te kunnen integreren moest eerst de baan precies goed uitkomen. Een leuke puzzel weer, zeker als die nog gaat lukken.

We hebben het gebouw en de 5m startheuvel bewust bij het zwembad gelegd, om de baan en het terrein zo open en groen mogelijk te kunnen houden.

 

Er zijn nog wel een paar hobbels en jumps te nemen (????) voordat dit plan gerealiseerd kan gaan worden. Het ontwerpbestemmingsplan voor de baan met accommodatie ligt op dit moment ter inzage bij de gemeente Oost Gelre.

We hopen op een:  (Riders Ready) GO!!

 

 

 

Laat een reactie achter